Bewegingstips

01 apr

Aërobe oefening is elk type cardiovasculaire conditie of “cardio”. Tijdens cardiovasculaire conditionering nemen uw ademhaling en hartslag gedurende een langere periode toe. Voorbeelden van aërobe oefeningen zijn onder meer baantijden maken, hardlopen of fietsen.

Anaërobe oefeningen omvatten snelle uitbarstingen van energie en worden gedurende een korte tijd met maximale inspanning uitgevoerd. Voorbeelden zijn springen, sprinten of zwaar tillen.

15 mrt

Deelnemen aan een uitgebalanceerd fitnessprogramma draagt bij aan uw welzijn op elke leeftijd – en regelmatige lichaamsbeweging is van vitaal belang voor oudere volwassenen. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen uw bloeddruk, uw lichaamsgewicht en uw cholesterolgehalte onder controle te houden. Het vermindert het risico op verharde slagaders, hartaanvallen en beroertes. Het versterkt ook uw spieren, pezen, ligamenten en botten om osteoporose tegen te gaan en het risico op vallen of ander letsel te verminderen. Door je lichaam sterk en lenig te houden, kun je je onafhankelijkheid behouden terwijl je ouder wordt. Hiermee kun je doorgaan met de soorten activiteiten die je je hele leven hebt genoten.

09 mrt

De vijf elementen van fitness

Als je regelmatig traint, is het gemakkelijk om er elke keer weer voor te zorgen dat je dezelfde reeks oefeningen doet. Dit kan ervoor zorgen dat je workouts comfortabeler aanvoelen. Maar dit comfort brengt kosten met zich mee.

Wanneer u herhaaldelijk dezelfde oefeningen uitvoert, worden ze na verloop van tijd gemakkelijker. In feite kunnen het zenuwstelsel, de spieren en andere fysiologische systemen van uw lichaam zich aanpassen aan een trainingsroutine in slechts zes tot acht weken. Uiteindelijk zullen je workouts je niet echt een uitdaging bieden.

02 mrt

Volgens recent onderzoek kan “gamifying” -oefening de motivatie verbeteren en fitness op alle niveaus effectiever maken. Dit is wat je moet weten.

In mei nam Leah Jewer, 34, uit Montreal, het besluit om vaker te trainen. Maar deze keer wilde ze een nieuwe manier vinden om haar hervonden fitnessdoelen te motiveren. Jewer heeft een Fitbit gekocht. Ze heeft ook de Lifesum Health App gedownload (een fitness-app waarmee gebruikers dieetplannen kunnen personaliseren met gezonde recepten en voedingsadviezen) en de 5K Runner-app (ontworpen om hardlopers te trainen).

02 mrt

Sommige mensen lijken in een veel sneller tempo spieren te ontwikkelen dan anderen.

Als je twijfelt of zes weken niet genoeg tijd is om fit te worden, bekijk dan een studie uit 2004 van onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin, La Crosse, die werd gepubliceerd in The Journal of Strength and Conditioning Research.

De onderzoekers zetten een groep van 25 zittende mannen door een oefenprogramma van zes weken – ofwel drie 20 minuten durende cardiovasculaire sessies per week, of drie 30 minuten durende intensieve trainingssessies met een totaal aan krachttraining.

18 sep
Hoe vaak moet je trainen? Hoe vaak ben je lid geworden van een sportschool of ben je toegewijd aan een trainingsplan om af te vallen, om er na een paar weken weer uit te komen omdat je geen idee hebt hoe vaak je moet trainen? Als je antwoord “vaak of te veel om te tellen” is, ben je niet de enige. Weten hoeveel dagen je moet trainen kan verwarrend zijn. Dit is vooral zo, als de hoeveelheid tijd die je besteedt niet overeenkomt met je doelen.
Dus of het nu je doel is om af te slanken of spieren te kweken, de volgende tips helpen om sneller je doel te bereiken.

14 sep

Oefening is gedefinieerd als elke beweging die je spieren doet werken en die je lichaam nodig heeft om calorieën te verbranden. Er zijn veel soorten fysieke activiteiten, zoals zwemmen, hardlopen, joggen, wandelen en dansen, om er maar een paar te noemen. Actief zijn heeft vele voordelen voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het kan zelfs helpen om langer te leven.

14 sep

Regelmatig sporten is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Kort nadat je begint met trainen, zal je de voordelen zien en voelen die fysieke activiteit kan hebben voor jouw lichaam en welzijn. Echter, regelmatig sporten kost veel vastberadenheid, en het op lange termijn vasthouden vereist discipline. Als je overweegt om te beginnen met trainen, maar niet weet waar je moet beginnen, dan is dit artikel iets voor jou. Hier is alles wat je moet weten over het starten van een sportroutine en je eraan houden.

20 jun

Heup flexor oefeningen

Hoewel niet iedereen de heupen zo lenig kan hebben als Shakira, kunnen we allemaal profiteren van het versterken van de spieren die dit kogelgewricht ondersteunen. Onze heupen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de schommelende dansbewegingen die we bij gelegenheid hebben uitgezet, maar ze zijn ook een vitaal gebied voor hardlopers, motorrijders en niet-atleten.

Load More