Is yoghurt eten na een zware training aan te raden?

Is yoghurt eten na een zware training aan te raden?

Wat je eet vóór een training kan een groot verschil uitmaken in hoe snel je beweegt en hoe lang je kunt gaan tijdens de training zelf. Maar wat je na een zware training eet is even zo belangrijk.

Kies zorgvuldig wat je eet na een training, want dan repareren je spieren zichzelf en moeten je energiereservoirs worden bijgevuld. De juiste voedingsmiddelen kunnen dit proces helpen  waardoor je sneller kunt herstellen en over het algemeen meer energie hebt.

Voor degenen die willen afvallen:

  • Voor een workout van minder dan een uur is mogelijk geen maaltijd na de training vereist.
  • Trainen tijdens het vasten (en zo een snack na de training vermijden) heeft geen negatieve effecten op de spiermassa en biedt andere metabolische voordelen.

Zowel atleten als sporters die een langere training volgen, hebben waarschijnlijk een snack na de training nodig voor een optimaal herstel.

Als hoofdvoedselgroep is zuivel een topkeuze voor veel mensen als snack voor of na de training. Dus, is zuivel – en meer specifiek yoghurt – echt een goede keuze voor jou?

Wat zijn de voordelen van yoghurt?

Gewoon yoghurt bestaat voornamelijk uit eiwitten en koolhydraten, met een gevarieerd vetgehalte. Het bevat gezonde bacterieculturen, die goed zijn voor je spijsvertering en algehele welzijn. Yoghurt bevat ook een goede hoeveelheid calcium, een belangrijk botvormend mineraal!

Hoewel koolhydraten fundamenteel zijn voor het opbouwen van je energiereserves na een zware training, moet je ook helpen je spieren te herstellen. En dat is waar proteïne om de hoek komt kijken. In het ideale geval, nadat je een zware training hebt gedaan, kies je een snack die rijk is aan een combinatie van hoogwaardige koolhydraten en eiwitten om te tanken.

Dat is de reden waarom de Mayo Clinic aanbeveelt om yoghurt te combineren met vers of bevroren fruit voor een krachtige snack na de training. Op deze manier kun je ook de niet-voedzame toegevoegde suiker in gezoete yoghurt vermijden.

Door dit voedsel samen te eten, consumeer je een aantal belangrijke voedingsstoffen, waaronder:

  • eiwitten
  • koolhydraten
  • vetten
  • calcium
  • vitamine C en andere vitaminen en mineralen

Er zijn veel verschillende soorten yoghurt, van vetvrij tot vol vet. Afhankelijk van het type dieet dat je gebruikt, moet je het etiket met voedingsfeiten lezen en dienovereenkomstig je yoghurt kiezen. Als je een vetarm dieet hebt maar de dikte van een volle yoghurt wilt, kan een goed compromis vetarme Griekse yoghurt zijn, hoewel het minder natuurlijke koolhydraten bevat dan normale yoghurt, dus je moet dit compenseren.

Voor uithoudingsvermogen oefening, is een goede vuistregel om te streven naar vier gram koolhydraten voor elke gram eiwit. Voor gewichtstraining richt je op twee gram koolhydraten voor elke gram eiwit.

Wat zijn andere slimme snackopties na de training?

Zuivel is een slimme snackkeuze om te genieten na een training om twee belangrijke redenen:

  • Melk bevat een mooie balans van eiwitten en koolhydraten, waaronder natuurlijke suikers – die je na een zware training nodig zult hebben. Ook is het wei-eiwit in melk bijzonder gunstig voor het herstel van spierweefsel.
  • Zuivel is over het algemeen draagbaar en gemakkelijk snel en probleemloos te eten. Of je nu een snel glas melk hebt of een klein bakje yoghurt meeneemt om onderweg te eten, zuivelproducten kunnen worden verwerkt in allerlei drukke schema’s.

Misschien kun je zuivel niet goed verdragen. Of misschien ben je geen voorstander zuivel elke dag na een training! In dat geval zijn er andere snacks wat je kunt gebruiken na een zware training.

Als je in gedachten houdt dat je een snack wilt eten met een balans van zowel eiwitten als koolhydraten, kun je een appel met pindakaas of een gekookt ei en fruit, een halve of hele sandwich met kalkoenspinazie of havermout met melk en eiwit poeder.

Zoals je kunt zien hoef je niet uit te gaan en krijg je fancy sportgerelateerde voedingsproducten om bij te tanken na een training.

Om af te vallen heb je misschien geen snack nodig voor je volgende hoofdmaaltijd! Maar als je hebt bepaald dat je een snack nodig hebt, is het de kunst om een ​​verscheidenheid aan hoogwaardige voedingsmiddelen te kiezen die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke, volledige staat komen, en om voedsel te eten waarvan je geniet en dat zorgt voor een balans van koolhydraten , eiwitten en vetten.

Uiteindelijk kan yoghurt een goede snack voor na de training zijn, vooral wanneer het wordt gecombineerd met ander, koolhydraatrijk voedsel. Zorg ervoor dat je kiest voor gewone, natuurlijke yoghurt. Het enige ingrediënt zou melk of room en levende bacterieculturen moeten zijn.

Overweeg om vers of bevroren fruit toe te voegen, of zelfs een beetje ahornsiroop of honing, om het zoeter te maken als het te flauw voor je is. Je kunt zelfs de voedingsstoffen verbeteren en een beetje extra smaak toevoegen door superfoods toe te voegen, zoals gemalen vlas of hennepharten.

Blijf fit en voed jezelf na elke training!