Kunt u uw favoriete calorierijke voedingsmiddelen “wegtrainen”?

2 juni 2020 / Algemeen, Motivatie
Kunt u uw favoriete calorierijke voedingsmiddelen “wegtrainen”?

Als je bent zoals de meeste mensen, dan geef je af en toe toe aan calorierijk voedsel. Het is prima om af en toe te genieten van een traktatie, maar je moet niet vergeten dat calorieën snel oplopen. Je merkt misschien dat je taillelijn groter wordt als je er een gewoonte van maakt om teveel calorierijk voedsel te eten.

Het is gemakkelijk om te zeggen: “Ik verbrand deze extra calorieën gewoon in de sportschool.” Maar heb je erover nagedacht hoeveel beweging je zou moeten doen om de hoeveelheid calorieën die je krijgt van je favoriete traktatie’s? De volgende keer dat je in de verleiding komt om je te laten verwennen, neem dan even de tijd om te overwegen of je snack van je keuze vol zit met calorieën, en hoe lang het zou duren voordat je deze uitwerkt.

Evenwicht tussen calorieën en lichaamsbeweging

U hebt misschien de uitdrukking “calorieën in, calorieën uit” gehoord, die worden gebruikt als een vuistregel voor het juiste gewichtsbehoud. Dit betekent simpelweg dat u om uw huidige gewicht te behouden, evenveel calorieën moet binnenkrijgen als de calorieën die u tijdens uw dag verbrandt. In vereenvoudigde zin kom je aan als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Je verliest gewicht als je meer calorieën verbrandt dan dat je het opneemt.

U kunt bijvoorbeeld verlangen naar een suikerachtige doughnut als ontbijt. Een middelgrote frosted cake donut bevat ongeveer 250 calorieën en een grote doughnut kan meer dan 350 calorieën bevatten. Ga je tijd vrijmaken om die calorieën in de sportschool te verbranden? Als u dit doet, hoe lang duurt het dan om dit te doen?

Het antwoord hangt van een aantal factoren af. De hoeveelheid tijd die het kost om een bepaald aantal calorieën te verbranden, afhankelijk van uw huidige gewicht en het type oefening dat u kiest. Iemand die bijvoorbeeld 150 kilo weegt, verbrandt:

  • ongeveer 300 calorieën per half uur zwemmen
  • bijna 200 calorieën per half uur lopen
  • meer dan 180 calorieën per half uur yoga

Mensen die meer wegen, zullen een groter aantal calorieën verbranden bij het doen van deze activiteiten omdat hun lichaam zwaarder is. Aan de andere kant, verbranden lichtere mensen minder calorieën die dezelfde activiteiten uitvoeren. De intensiteit van de oefening zal ook bepalen hoeveel calorieën je verbrandt in een bepaalde hoeveelheid tijd.

Waar komt dit allemaal op neer?

Gemiddeld, om een donut van 350 calorieën te verbranden, zou een persoon die 150 pond weegt ongeveer 35 minuten moeten zwemmen, 54 minuten moeten lopen of een yogales van een uur moeten bijwonen. Je kunt kiezen voor een gezonder ontbijt in plaats van ’s ochtends suiker in te nemen. Een kopje havermout bevat slechts 150 calorieën en heeft meer voedingsstoffen dan een donut. Je kunt 150 calorieën verwerken met minder dan een half uur lopen.

Calorieën tellen bij elke maaltijd

Het is belangrijk om te onthouden dat calorieën de hele dag oplopen. Je zou kunnen besluiten om naar de sportschool te gaan om de donut te verbranden die je hebt gegeten voor het ontbijt, maar hoe zit het met het voedsel dat je bij andere maaltijden kiest?

Denk aan enkele van je favoriete lunchproducten. Hoe vaak kies je ervoor om pizza te bestellen of te genieten van een hamburger en friet? Een enkele plak pizza kan meer dan 300 calorieën bevatten. Je moet een uur lang zwemmen om slechts twee plakjes pizza te verbranden. Een burger en friet hebben zelfs meer calorieën. Een fastfoodburger kan van 325 tot meer dan 900 calorieën eten. Een grote hoeveelheid frieten kan tot 450 calorieën bevatten. Je zou een flink aantal uren moeten lopen om die maaltijd te verbranden.

Overweeg een aantal smakelijke, caloriearme voedingsmiddelen te kiezen voor sommige maaltijden. Sandwiches zijn een uitstekende keuze voor lunch. Een gewone sandwich met kalkoen bevat meestal ongeveer 230 calorieën. Sushi is een leuk alternatief. De gemiddelde California-rol bevat ongeveer 250 calorieën. Salades kunnen ook een goede optie zijn. De calorische inhoud van salades varieert afhankelijk van de ingrediënten. Als je je houdt aan een caloriearm verband en geen kaas en noten laadt, is het eenvoudig om een salade te maken die minder dan 250 calorieën bevat.

De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging

Het kan moeilijk zijn om het aantal calorieën dat je eet af te stemmen op de oefening die je doet. Je kunt ervoor kiezen om een eenvoudigere aanpak te kiezen door regelmatig oefeningen te doen. Door regelmatig te oefenen, kun je jouw gewicht vasthouden en kun je af en toe genieten met minder zorgen.

De American Heart Association beveelt volwassenen aan om minstens 150 minuten per week matige intensiteit te oefenen. Dit komt ongeveer 30 minuten per dag, vijf dagen per week.

De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging gaan verder dan het handhaven van een gezond gewicht. Oefening kan uw risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten zoals kanker en hartaandoeningen verminderen. Bovendien zorgt regelmatige lichaamsbeweging voor een verbetering van uw immuunsysteem en gemoedstoestand, verhoogt het uw bloedcirculatie en kan het uw bloeddruk helpen verlagen.

Volgende stappen naar een betere gezondheid

Onthoud, het komt allemaal neer op calorieën in, calorieën uit. Leer hoe je jouw calorie-inname kunt matigen om deze in overeenstemming te houden met jouw trainingsniveau. Beter nog, begin met het eten van een goed afgestemd dieet en train regelmatig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de sporadische verwennerij. Je zult merken dat het gemakkelijker is om een gezond evenwicht te bewaren als je eenmaal stappen zet in de richting van een meer actieve levensstijl.